Published 2012-11-01, originally published at old blog

Dette er det første norske blogginnlegget på icanhasweb.net, mitt nye domene. Om du er interessert i å lese om de tekniske sidene av det å få opp siden, anbefaler jeg deg å lese mitt første engelske blogginnlegg på siden. Med dette håper jeg å få i gang litt skriving igjen, men tiden vil vise seg om jeg klarer det. Nå som jeg er ferdig med mastergraden så kan det jo hende at jeg klarer å ta meg mer tid til dette. Men livet etter studiene inneholder også nok av oppgaver og muligheter.

Først og fremst er det jo det faktum at jeg har fått meg fast jobb som tar mye av tiden min i hverdagene. Etter fullendt studie begynte jeg i fast stilling hos Senter for pasientmedvirkning og samhandlingsforskning. Ikke en overraskelse, med tanke på at jeg har jobbet deltid der i snart 4 år. Det sier også noe om hvor godt jeg trives, med gode og utfordrende arbeidsoppgaver, og jeg tenker det blir noen år der før jeg begir meg ut i det private.

Som arbeider i det offentlige er ikke overtidsordninger noe å skryte av mtp ekstra lønn, men avspasering er et gode jeg har gjort meg nytte av. Nå har det nemlig seg slik at jeg ikke er helt ute av Cybernetisk Selskab enda, og det blir nok en liten stund til før jeg er helt ute. Akkurat nå er Arkivar, og hjelper til litt her og der (nylig var jeg med å arrangerte CYBs andre studentgalla). Men jeg faser meg selv mer og mer ut, slik at jeg kan ta meg tid til andre ting.

Andre ting jeg ønsker å ta meg tid til er foredrag gjennom Meetup, i første omgang Framsia, Baksia og Oslo Open Data Forum, og aller helst vil jeg ta meg tid til å hjelpe holder de ord. De er en partipolitisk uavhengig vakthund, og tar utgangspunkt i åpne data fra stortinget. Min politiske interesse er så som så, men jeg liker tanken å behandle data fra det offentlige på en måte som opplyser folket. Det er mange utfordringer rundt dette, og mitt håp er at jeg gjennom min kompetanse kan løse noe av det.

Men så var det dette med tid. Jeg har kjøpt meg leilighet på Lambertseter, og det er veldig fort fristende å trekke seg tilbake hit og tilbringe kveldene med min herlige kjæreste. Og det er det det vil gå i mest i tiden fremover, håper jeg. Men i ny og ne kommer jeg nok til å stikke hodet mitt opp, og forhåpentligvis vil jeg skrive om noe av dette her på bloggen.

Om du er interessert i å følge skriveriene mine, abonner på RSS-feeden eller følg meg på twitter.

Written by Arne Hassel