Published 2009-02-22, originally published at old blog

Jeg har vært på min første by:Larm, og opplevelsen har vært fantastisk. Konsertene svarte til forventningene, og i flere tilfeller mye mer. Men på tross av dette var det noen irriterende momenter rundt konsertene. Kanskje mest synd er at det ikke er noe by:Larm-arrangørene kan gjøre noe med.

1. Prating under konsertene

Det virker som om noen folk er mer opptatt av å være på konsertene enn å høre på dem. Jeg skjønner at det er kult at du og vennene dine er på by:Larm-konsert, og at dere vil prate om hvor gøy det er å være der, men kan dere ikke ta det etterpå?

Den uønskede støyen ble for meg veldig påtagende under konserten med Einar Stray, som var god, varm og melodiøs. I de mer subtile partiene, hvor lydbildet former seg mer gjennom fraværet av lyd, eller snarere påventinga av nye noter, kom praten tydelig frem, jeg så til og med en kar prate i mobil.

Vis respekt for artistene!

2. Dytting blant publikum

by:Larm er hektisk, konsertene går i ett, og har man et fullt program så må man forte seg mellom hver økt. Men noen planlegger mer frem, og ønsker å få førsteplass til yndlingsbandet sitt. Derfor møter de opp i god tid, og får seg gode plasser. Det er da vanvittig irriterende når folk kommer stormende på og bryter seg igjennom rekkene for å sikre seg best plass for seg selv.

Er det fullt foran deg, og ingen går fra plassene sine, så er det ingen vits i å presse seg forover. Alle konsertsalene jeg var innom hadde god akustikk, og selv da jeg sto bakerst ved inngangsdørene var lydbildet klart og godt. Jeg kan skjønne at folk vil se heltene sine up close, men er det andre som har skaffet seg plassene før det, så respekter det.

Vis respekt for publikum!

3. Været

Et punkt som publikum kommer godt ut av=)

For meg som har vært litt dårlig de siste dagene, så er det et helvete å tråle igjennom slapsete og fuktig snø. Dette slår ut på kollektivtrafikken og, som er alt annet enn forutsigbar… Heldigvis så er by:Larm satt opp slik at når du først er nede på Youngstorvet, så er det ikke langt mellom hver konsertsal.

Men om noe så minner de siste dagers vær oss bare på at det viktig å kle seg riktig for anledningen.

Vis respekt for været!

Noen siste ord

Selv om jeg bare viser til den dårlige kritikken i dette innlegget, så vil jeg påpeke at jeg har kost meg stort de siste dagene. Kanskje jeg skal vie et innlegg til det senere. by:Larm har vært fantastisk gjennomført, og jeg gleder meg allerede til neste år!

Written by Arne Hassel