Published 2007-05-30, originally published at old blog

Leste akkurat en fornøyelig nyhet i Read/WriteWeb: Bill Gates annonserte i dag Microsoft nyeste innenfor hardware/software: Multitouch-skjermen Surface. Dette er magi vi så i 2006 fra TED, da presentert av Jeff Han, men det ser ut til Microsoft nå har et komplett produkt klar for det kommersielle markedet. Kommer trolig ut vinter 2007, og selv om det ikke er gitt noe prisanslag kan du vedde på at det kommer til å koste flesk.

I ånden av denne annonseringen, som vekket min interesse sporenstraks, tenkte jeg skulle ramse opp noen produkter jeg gleder meg til kommer.

Data Robotics Inc. annonserer at 5. juni vil deres nyeste produkt, Drobo, ankomme markedet med storm. Kort og godt er dette en hub for harddisker, der man kan synkronisere flere harddisker til en enkelt harddisk. Eller det er iallefall slik det vil virke for datamaskinen. Det betyr at man kan putte inn to, tre, opptil fire harddisker i boksen og laste over filer som om det skulle vært en enkelt. Dette er i seg selv ikke så stort. Det jeg liker er hva som skjer når man bytter ut harddisker (for det kan jo tenkes at man vil oppdatere plassen etterhvert). Man tar ut en, vanligvis den med total minst plass, og putter inn en ny. I løpet av kort tid vil filene ha flyttet seg rundt slik at boksen vil inneholde den samme mengden filer, bare at nå har den større kapasitet. Ikke spør meg åssen den funker, bare se filmen.

Det har vært mye oppstyr rundt Art. Lebedovs Optimus Maximus keyboard, med god grunn. Da det russiske selskapet annonserte for en god stund tilbake (blir vel godt over et, kanskje to, år siden) at de kom til å lage et komplett OLED-tastatur var det mang en nerd som fikk bendern (meg inkludert). Ikke at det er så praktisk (mye arbeid å venne seg til skulle jeg tro, at tastaturet skifter symboler ut i fra programmet du bruker), men fy faen å jævlig kult! Og hvem ville vel ikke fått nerdegud-stempelet etter å kommet på LAN med dette tastaturet under armen. Selvfølgelig med en pistol klar, med tanke på at tastaturet trolig ville kostet mer enn det meste annet på maskinen. Prislappen på dette vidunderet er 43 990 RUB, godt over 10 000 NOK. Om du skulle være interessert i å kjøpe det må du nok vente til 20. desember 2007, da de mest trolig har fått de komplett.

Slate er per ce ingen elektronisk duppeditt, eller gadget om du vil, i den forstand at det er programvare. Eller et cms om du vil, altså et nettsidesystem hvor du kan distribuere og redigere innhold enkelt. WordPress er kanskje det mest velkjente eksemplet på denne form for system, bare det at Slate hever seg ved å tilby en mengde funksjoner. Dette er en imponerende liste med tanke på at systemet bare er i v0.3.3. Mye igjen å komme altså! (og mest trolig en god tid før det endelig systemet kommer dessverre…)

Sist, men ikke minst, har vi den mye omtalte iPhone. Ikke at det å kjøpe den er et absolutt must, men jeg er spent på å se hva Apple klarer å få til denne gangen. De har jo et visst renomé nå med å lansere produkter som gjør det meget godt. Men så skal det jo også sies at antall produkter som de har floppet med er også ganske så stor. Gleden i dette produktet ligger rett og slett i spenningen rundt hva den til slutt klarer å prestere.

Helt til slutt skal det sies at radaren er godt innstilt på nyheter fra Google, da de gjerne har en tendens til å annonsere nyhetene sine i etterkant av at de faktisk er lansert, fremfor å komme med annonseringer i forveien. Hva blir det neste de kommer med, mon tro?

Eller et enda bedre spørsmål: Hva gleder du deg til fremover (i den elektroniske verdenen)?

Written by Arne Hassel