Published 2008-06-03, originally published at old blog

Dagbladet hadde nylig en sak titulert Mashup-Peter (24) mikser Madonna og og Justin, som omhandler mashup-artisten Peter Bull og hans prosjekt Norwegian Recycle. En kamerat jeg bodde med tidligere spilte en del kule mashup-sanger på fester, og minnene om disse lokket meg inn til Dagbladets IM-intervju av den norske artisten som for tiden studerer audio-enginering i Australia. Til å ha drevet med mashup i et halvt års tid har karen et imponerende talent, for det er lenge siden jeg har hørt så god mashup.

Nå skal jeg ikke på noen måte titulere meg som en hengiven og erfaren mashup-lytter. Det jeg har hørt er tidligere nevnte fest-sanger, samt et tilfeldig samlealbum i ny og ne (og selvfølgelig den imponerende Boulevard of Broken Songs av Party Ben). De tilfeldige samlealbumene, samt min generelle avsmak for hip-hop (hvis inntrykk jeg har er det mest populære å lage mashup av), gjorde at jeg aldri har holdt denne musikkformen særlig høyt i status, bortsett fra den generelle gleden av å synge med på kjente sanger mikset i hytt og pine (en glede som kjennes billig når man hører sangene dagen derpå).

Jeg har nå hørt gjennom Donkey Business og halvveis av So Far, samt flere enkeltutgivelser (alt kan lastes ned gratis gjennom torrenter lenket fra sidene), og det har gitt meg mersmak. Spesielt sterke syns jeg When Diddy’s Gone (Donkey Kong Country – Aquatic Ambiance, Eminem – When I’m Gone) og Runaway Dixie (Donkey Kong Country 2 – Forest Interlude, Ludacris feat. Mary J. Blige – Runaway Love) er, med Billie Jean Kong (Donkey Kong Country – Fear Factory, Michael Jackson – Billie Jean) og Lose Your Fantasy (Eminem – Lose Yourself, Final Fantasy 7 Soundtrack – Battle Theme) som to veldig festlige innslag (sistnevnte er litt vanskelig å svelge til tider, men hallo, karen har klart å mikse Battle Theme fra FF7!=D).

Lyst til å friske opp musikksmaken litt i sommer? Hør ut Norwegian Recycle=)

Om noen kan gi meg noen tips på andre mashup-artister som er verdt å høre på, gjerne tips meg i kommentarfeltet=)

Written by Arne Hassel