Published 2012-01-15, originally published at old blog

Når jeg ser over hva jeg har produsert av innlegg i 2011, så er det et trist syn. Fire innlegg ble det. Ikke akkurat mye å skryte av. Så for å bøte litt på det tenkte jeg å prøve et nytt konsept. Eller, et nytt konsept for meg, for originalt er det ikke akkurat. Av mangel på noe bedre navn kaller jeg konseptet link-o-rama.

Målet er å skrive et innlegg for uka som var, hvor jeg ser på lenkene jeg har lagret til min delicious-konto. For jeg leser en del. Eller, jeg liker å tro jeg leser en del. Men tanken er altså å se over sidene som er lest, se om det er tema som går igjen, og så presentere de mest interessante (etter min mening) fra de temaene. So here goes…

(Beklager på forhånd evt. misforståelser jeg har om sidene jeg lenker til; tar forklaringen fra hukommelsen, den er ikke alltid god.)

Religion

Et tema som nok vil gå igjen, siden jeg som ikke-troende er fascinert av hva troende tenker på, og hvordan det påvirker deres og andres liv.

Samfunn og politikk

Vanskelig å ikke interessere seg for hva som skjer i politikken, og et tilbakevendende tema vil nok være ting som skjer i USA.

  • Ny krig i Midtøsten?: Dagbladet er flinke med skremmende titler, men lesningen er faktisk mer skremmende. Situasjonen Iran/Israel/USA ser ikke god ut…
  • Ny kontroversiell lov skapar rettslause borgarar i USA: Oh, USA, y u so silly! Ny lov i USA, virker nærmest sneket inn i all julestria. Håper ikke dette skaper presedens…
  • The End of Men: God artikkel om hvordan kvinner i USA nå leder statistikken over høyere utdanning. Så var det bare å få fikset det lille problemet med lik lønn da…

Om forskning

Som masterstudent og skeptiker er jeg interessert i forskning, men også det som skrives om forskning.

JavaScript (JS)

Ser en del på JavaScript-bibliotek som finnes der ute mtp. at jeg skriver om JavaScript i masteroppgaven.

  • Getting Started With RequireJS: Virker som et spennende bibliotek som kan hjelpe i å holde orden i stadig mer rotete JS-applikasjoner.
  • Sinon.JS 1.3.0 out now: Christian Johansen (forøvrig bror til en kamerat) har lagt ut nyeste versjon av Sinon.JS, et verktøy for testing i JS.

Written by Arne Hassel