Published 2007-10-26, originally published at old blog

It needed to be done. So I did it. And I did it with løv! Det vil si, jeg har raka hagen til min mor og far i dag. Ikke alt, gud forby, men så mye jeg følte for. Noe som faktisk ble ganske mye. Litt stolt av seg selv. Og er ikke bare det man er stolt av, har faktisk fått gjort en del de siste dagene. Utover de vanlige tingene som skole, trening og div. sideaktiviteter, så har man vært en tur i Trondheim, vært på kick-off party for Norwegian Gaming Awards, danset på dansefest og bidratt som funksjonær under dagen@ifi. Og neste helg skal man til Madrid. Fest!

Turen til Trondheim var ganske vanlig i det henseendet av hva mitt formål var. Besøke, bo hos og feste med mine venner fra hjembyen som for tiden studerer på NTNU. Det som ikke var så vanlig var at det denne helga var korhelg på UKA-07, at Drøftelse mellom Hankattene, Hunkattene og Regi sto på menyen, samt at min bror også var turen oppom, så det ble fest og moro med ham og. For å få tid til alt dette dro jeg oppover på torsdagen, i den tro at Drøftelsene skulle være senere denne dagen. Så opp fra Oslo det gikk, tidlig med tog, og så vidt fikk man litt søvn og hvile før Trondheim seg over toget, og snø, regn og noe faenskap av vind traff en rett i fleisen. Willkommen zu Trondheim.

Fremme i Trondheim gikk turen først til Olav, Lars Thomas og Reidun, som jeg skulle få overnatte hos. Lars Thomas hadde flyktet fra landet for å bivåne et møte med Europeisk Ungdom i København (og sikkert unngå mine fyllekalaser, for som historien kan fortelle ble han litt utrygg på meg en gang=P), så i hans frastedeværelse, fikk jeg lov til å låne hans rom. Ikke nok med det, men jeg fikk også låne hans dress, som skulle brukes på Studentersamfundet. Så ble det til og se og delta i noen runder med Guitar Hero, som Espen, en av de nye i leiligheten etter at Anders og Solveig flyttet ut, hadde på sin Xbox 360. Et ikke uønsket bidrag til boligen. Det skal forøvrig nevnes at Espen ruler i Guitar Hero (ja, til og med bedre enn deg Olav;)).

Etterhvert kom også Anders innom, og senere tok vi turen bortover til Studentersamfundet, hvor jeg skulle møte med Hankattene. På vei over Elgeseter bru viste det seg at toget med Hankattene var forsinket, og turen gikk dermed opp til Anders og Solveig, for å se på deres nye sted. Stedet var moderne, lyst og trivelig, og passet rett og slett paret veldig godt. Jeg koste meg, men måtte forlate da Hankattene til slutt hadde kommet frem og sto med Huset.

Det var tid for hyblene, og min første dag på fylla. For det har seg slik at Regi har hybel inne på Studentersamfundet, og at vi som gjester dermed får tilgang til denne og resten hele korhelga. Vi kunne til og med kritte på baren, så alt lå til rette for en strabasiøs fyllekveld. Og det ble det, for å ta det kort. Hvis min hukommelse har rett, noe jeg ikke kan garantere at den er, så beveget jeg mitt legeme mot mitt designerte sovested rundt 5-6 tiden, en time eller så etter at jeg møtte min siste Hankatt, som tydeligvis var sliten etter lang fylledag på turen opp. Jeg, som hadde fått sovet og hvilt på turen opp, var klar for mer action, men da kjentfolk ga seg og antallet mennesker generelt minket, ble min lyst for konversasjon svekket, og lysten på seng større.

Om jeg kom hjem sent, så fikk jeg heldigvis sove lenge. For Olav måtte en tur på jobb, så da han kom hjem i 2-3 tiden var jeg klar til dyst. Etter en god frokost gikk så turen til Technoport, som man valgte fremfor UKA-revyen. Et valg man i etterkant angrer på, for Technoport var rett og slett ganske uinteressant. Her hadde man sett for seg gadgets og kule demonstrasjoner, men så ble det seende ut som hvilken helst annen bedriftsdag. Kjedelig. Men om Technoport skuffet, så gjorde kick-off party for Norwegian Gaming Awards det godt igjen. Dette var en skikkelig nerdefest med Guitar Hero, Sing Star, Wii Tennis og – best av alt – Storm Troopers! Eller 501st Legion, Nordic Garrison, som de egentlig heter. Vanvittig rått! Og om ikke det toppet kaka, så fikk Anders spilt mot Are (fra Are og Odin) i Wii-Tennis – og tapte! Jeg lo godt og lenge. Det vil si, til jeg selv ble banket av Olav og hans lagkamerat. Heldigvis fikk jeg revansj i neste kamp! Kvelden til da hadde vært ganske genial.

Det var derfor for det meste skuffelser resten av kvelden. Etter kick-off festen dro jeg for å skifte til dress, slik at jeg var klar for Drøftelsen. Jeg møtte opp, noe forsinket, men ikke direkte sent. Jeg fikk med meg mesteparten av møtet og sakene, som omhandlet gress, potetmel og hvilket dyr man skulle få påtusjet i fjeset om man sovnet på hyblene senere på kvelden. Penisdyret ble et populært forslag. Møtet i og for seg selv var festlig, og man koste seg. Underveis fikk jeg meldinger fra min bror, Eivind, og jeg stakk for å møte med han, hans forlovede, forlovern og hans kjæreste på Brukbar, som var en pub midt i byen. Eivind var i godt humør, og man fikk noen festlige samtaler. Etterpå gikk jeg tilbake for å ta del i festen igjen. Men resten av kvelden ble man for det meste møtt med en kald skulder og total blottet for interesse. Virket som om gjengen fra Ås hadde bedre å ta for seg enn å prate med en som har forlatt stedet, så ganske tidlig bestemte jeg meg for å legge festen bak meg. 4 eller noe der ble det vel. Nå skal det sies at man også klarte å gå seg vill på hjemveien, så det kan tenkes at man var en smule bedøvet i tankegangen denne kvelden.

Lørdagen fikk også en treg start, halv ett eller noe sånt sto man opp. Så hadde man da heller ingen store planer for dagen. Det meste konsentrerte seg rundt festen, som skulle bli tredje dag på rad, som skulle være på kvelden. Planen var å vorse med Guitar Hero og så ta turen ut og møte med Eivind og gjengen, og etterhvert Anders som skulle på Muse-konsert den kvelden (den kølla!). Planen ble realitet, og man fikk sett noen utesteder i løpet av kvelden. Men, som det ble spådd, utestedene var for det meste stappfulle og det var få man faktisk fikk sett innsiden av. Men, det var den første kvelden jeg har vært ute i Trondheim by, og jeg var fornøyd. Kvelden ble derimot ikke så gammel, rundt 2 ga man seg etter å ha slafset i seg en saftig kebab på Mir.

Men alt må ha en slutt, og søndagen markerte dette. Dagen gikk for det meste til recovery, noe var tross alt ikke helt godt etter tre dager på fylla. Jeg fikk da også til en tur til Anders og Solveig igjen, og tilbrakte noen timer med dem. Men jeg merket at det var godt å sitte seg i toget hjemover igjen, og håpet at jeg kunne få litt hvile før hverdagen tro til igjen på mandag. Det ble ikke tilfelle, siden jeg ikke hadde fått plass ved vinduet, og at jeg deretter sleit lenge med å få sove. Mandagen gikk deretter i stor grad til å sove hjemme i sin egen seng, noe som gikk på bekostning av trening og infomøte med dagen@ifi. En stund vurderte man også å droppe deltakelsen i nevnte arrangement grunnet en oppgave som skulle leveres på fredag. Men, besluttet jeg, har man lovet noe, så skal man gjøre det!

Tirsdagen gikk bedre, man fikk gjort mye skole, trent og danset! Man har nå startet på Swing 2, og har dermed begynt å lære noen avanserte steg. Om man bare hadde klart å huske alt det grunnleggende man lærte=P Vel, briste eller bære, man skulle få brukt kunnskapen neste dag på dansefesten som OSI dans arrangerte. Dansefest er noe som da blir arrangert fra tid til annen, og som hvem som helst kan bli med på. Rytmene går fra tango til salsa til, det som vi liker å trippe etter, swing. Stemninga var god, og en gang i løpet av kvelden ble jeg tilnærmet av en i OSI dans-styret, som hadde hørt jeg kunne litt økonomi, og som da lurte på om jeg kunne tenke meg å bli med i styret som økonomisk ansvarlig. En stilling jeg i og for seg godt kan tenke meg siden det gir meg en god sjanse til å få innblikk i noe av studentkulturen i Oslo, som jeg til nå ikke har gjort så mye for å komme inn i. Men siden jeg har hatt en del økonomiske verv og ansvar før, er jeg ikke 100% med på tanken enda. Menmen, man får se. Dansen var nå festlig, man fikk danset med en man gjerne ville danse med, men jeg fant ut at dagen ikke var min, og besluttet derfor for å avslutte kvelden tidlig, og heller trekke seg tilbake til skoleoppgaven, som enda ikke var avsluttet.

Skoleoppgaven hang over meg, den var ikke noe gøy. Jeg hadde skrevet meg inn i et rot uten like, tallene ville ikke gå opp. Så da er det best å gjøre noe som man burde gjort fra starten av, trekke seg litt tilbake og lage en modell for problemet. Og det løste saken. Det vil si, det løste saken rundt 5-6 på natten, ikke lenge før jeg skulle møte opp som funksjonær på dagen@ifi. Så et par timer søvn ble det før jeg måtte opp og av sted.

Dagen@ifi er et arrangement i to deler, et for dagen og et for kvelden. Selve dagen er som en bedriftsdag, med relaterte bedrifter for informatikk-studentene. Jeg fikk selv kontakt med de fra IT-avdelingen til Skattedepartementet, og det virket som om de hadde spennende og interessante jobber. Ellers gikk tiden til å rydde, få tak i bord, stoler, kontakter og teip, henge opp plakater og ellers løpe rundt for å hjelpe bedriftene med å skaffe det de trengte. En jobb jeg har litt erfaring med, etter å ha vært med på noen av IAESTEs Næringslivsdager på Ås. Men det var moro, og jeg traff noen kjente og koste meg. Angrer nå på at jeg ikke tok tiden til å være med på kveldsarrangementet, som var mer festpreget med øl, spill, konkurranser og generelt sosialt samvær. Men man får ta det igjen neste år tenker jeg.

Grunnen til at man ikke fikk tid til andre del var at jeg dro hjem til Risør. Jeg har enda ikke fått tatt førerkortet, så trening må til, og det gjør man helst her hjemme i Risør. Så nå sitter jeg da her, etter å ha kjørt en tur til Larvik, og raket løv for foreldrene. Nå hørte jeg min bror komme hjem i stad, så nå er det ned for å hilse og høre åssen han har det. Senere i kveld er det Fumigate-konsert, bandet Eivind er med i, med The Institution som oppvarmere. Kan bli kult. Og om ikke det blir kult, så blir turen til Madrid neste helg det! Stay tuned for more information about that!;)

Written by Arne Hassel