Published 2007-03-10, originally published at old blog

Faen, er så jæææææææææææææææææææævlig lei Valla-saken nå. Media har brukt alt hva saken er godt for og skrevet side opp og side ned om saken, dekket den opp og ned i mente. Det toppet seg for meg i dag da jeg ser dagens VG, hvor 11 av rundt 55 sider er viet til saken. 20% av en av landets største aviser dekker en sak?!

Jeg skal vedgå at Valla-saken er unik og fortjener medias dekning, men dekningsgraden de siste ukene mener jeg har vært ekstrem. I tillegg mener jeg at saken har hatt en tilnærmet komplett unyansert bilde av situasjonen. Jeg har ikke oversikt over alle tekstene som er produsert i saken (vil si det er nærmest umenneskelig å følge den takten tekstene har dukket opp), men de jeg har lest har gitt et bilde: Valla er ond og må gå av! Vel, kanskje ikke ond, men har misbrukt sin makt og er dermed berettiget til å få en kritikk nærmest uten like i nyere tid.

Hvordan sakens utgang kunne blitt annen enn den det har blitt nå, med Vallas avgang, er for meg utenkelig. Med lys på det mener jeg media har nærmest fremstått som en konspirasjon av flere mediaorganer, hvis eneste formål var å avsette Valla.

Det skal nevnes at jeg i dag leste min første artikkel hvor Valla får ære for de bedrifter og, ikke minst, resultater hun som leder for LO gjorde og fikk til. Fin timing, siden ho har gått av nå.

Skulle ønske at media bare kunne kommer over saken nå og gå videre, komme med en dekning som er både kvalitativ og kvantitativ. Den som vil si at de siste dagers dekning har vært kvalitetsfullt, vær min gjest, men ikke regn med min støtte der.

Min spådom er at media ikke vil gi slipp på saken enda. Nå står post-prosessen for dør, dvs. en gjennomgående kritikk av selve prosessen. Noe av dette har allerede startet.

Jaja… vi får ty til utenlandske media for å få de virkelige nyhetene da.

Written by Arne Hassel