Published 2009-01-08, originally published at old blog

Sitat fra ukjent fakkelbærer på TV2-nyhetene i kveld.

Det er sjeldent jeg oppdaterer denne bloggen. Men kveldens demonstrasjoner i Oslo får meg til å joine rekker med de mange andre som deler sine ord om det som har skjedd, skjer, og kommer til å skje i løpet av kvelden.

Det er en tragedie det som har skjedd på Gazastripen de siste dagene. Det har nok ikke gått opp for meg hvor ille det er der nede nå, trolig vil jeg nok aldri riktig forstå det. Jeg håper at jeg aldri kommer til å oppleve det…

Men løsningen til konflikten ligger ikke å hisse opp stemningen og skape bråk her i Oslo. Vi kan ikke tolerere at folk utøver vold mot andre bare for at de taler sin mening.

Takk til politiet som, etter min viten, har tekket situasjonen bra, og prøver å opprette ro og orden i våre gater igjen.

Takk til demonstrantene som møtte opp på Youngstorget, og var med på fakkeltoget til Rådhuset (jeg var ikke med selv, det angrer jeg på nå…). Det er viktig å vise sin støtte mot urettferdigheten.

La oss håpe at situasjonen på Gazastripen blir bedre snart, og at det kan finnes en løsning på konflikten som gjør så mange vondt.

Et knippe lenker til videoklipp som dekker voldelighetene i Oslo

Og heldigvis har vi mer fornuftige folk som deltar i fredelige demonstrasjoner (et par artikler):

Written by Arne Hassel